Spectrum Energiemeting

Mentale veerkracht bepaalt resultaat!
Middelhoff Perspectief gelooft dat om succesvol te zijn, Mindset (mentale veerkracht) een cruciale rol speelt naast het beschikken over de juiste vaardigheden. Om vaardigheden optimaal in te zetten, is de juiste Mindset vereist. Om die reden wordt in al onze trainingen aandacht besteed aan wat wij noemen:

Drie fundamenten voor succes op korte en lange termijn:

  • kennis en vaardigheden: zorgen ervoor dat uw medewerker zijn of haar werkzaamheden kan uitvoeren;
  • (zelf)vertrouwen: zorgt ervoor dat uw medewerker ook onder druk, zijn of haar kennis en vaardigheden optimaal kan inzetten;
  • enthousiasme: zorgt ervoor dat uw medewerker zowel op de korte als op de lange termijn beschikt over doorzettingsvermogen, daadkracht en motivatie.

Opgebrand? Stress is niet het probleem.

Op 10 april 2017 verscheen in NRC Handelsblad een interview van Ykje Vriesinga met hoogleraar Arbeidspsychologie, Wilmar Schaufeli. Jaarlijks neemt het aantal werkende Nederlanders dat een serieuze burn-out krijgt, met ongeveer 6% toe. De kosten voor werkgevers van dit stress gerelateerde arbeidsverzuim rijzen de pan uit. klik hier om het interview te lezen

Hoe groter de energie waarmee mensen werken, hoe groter de mentale veerkracht en hoe beter de resultaten van dat werk. Immers hun potentieel wordt dan beter benut. Hierbij aangenomen dat mensen de juiste vaardigheden bezitten. Op sommige momenten krijg je energie en op andere momenten verlies je energie. Veel voorkomende consequenties van energieverlies: tijdsverspilling, stresstoename, ziekteverzuim, ontevredenheid, demotivatie, daling van productiviteit, verhoging van de kosten en daling van het resultaat.

Mensen kunnen energie kwijtraken door ondermeer: slechte communicatie, wanneer teveel gepraat en te weinig geluisterd wordt, onvoldoende kennis en kunde, slechte interne informatie, ongestructureerde vergaderingen zonder concrete uitkomsten.

Energie Boost versus Energie Verlies: concreet meetbaar!
De Spectrum Energiemeting® maakt energie concreet meetbaar. Hier is niets wolligs of geheimzinnigs aan.

Het resultaat
– Medewerkers nemen eigen verantwoordelijkheid, dragen constructief bij en zetten hun schouders eronder in plaats van afschuiven, klagen en tegenwerken.
– Betere arbeidsprestaties, meer motivatie en meer energie in plaats van afleidingen, demotivatie en ziekteverzuim.
– Optimaal benutten van kwaliteiten, kracht en potentieel van medewerkers in plaats van capaciteitsverspilling, uitval en vertrek van medewerkers.

Kortom: duurzame verbetering van resultaten!

Hoe het werkt
Een concreet waarneembare weergave hoe de energie van het team zich verhoudt met betrekking tot maximaal 6 gekozen onderwerpen:
– waaraan ontleent het team energie?
– waar kan winst behaald worden?
– wat moet aangepakt worden en met welke prioriteit?

Klik brochure-spectrum-energiemeting om de brochure te downloaden.